PROCESE INOVATOARE PENTRU INDUSTRIA AUTOMOBILELOR

LSC
(LOW SPATTER CONTROL)

Odată cu dezvoltarea platformei surselor de curent TPS/i, Fronius a îmbunătăţit semnificativ arcul electric standard. Acum LSC ridică ştacheta şi mai sus: Cantitatea mai mică de stropi şi stabilitatea mai mare a procesului în combinaţie cu noile funcţii de stabilizare fac posibile rezultate excepţionale. Principiul LSC presupune că scurtcircuitul intervine la un nivel de curent relativ scăzut – spre deosebire de arcul electric scurt standard. Acest lucru garantează o reamorsare lină şi un proces de sudare stabil.

PULSE/PMC (PULSE MULTI CONTROL)/ PMC

înseamnă arc electric în impulsuri modificat. În combinaţie cu noua platformă performantă pentru surse de curent TPS/i, acest procedeu obţine rezultate şi mai bune la sudarea în impulsuri. Hardware-ul puternic
permite o reacţie extrem de rapidă în timpul sudării, ceea ce face ca arcul electric să fie şi mai uşor de controlat. Procedeul SynchroPulse îmbunătățit, precum şi noile funcții de stabilizare pentru adâncimea de pătrundere şi lungimea arcului electric simplifică acest procedeu de sudare, deja consacrat.

TRĂSĂTURI CARACTERISTICE PENTRU LSC/PMC

Noi funcții, cum sunt cea de stabilizare a pătrunderii sau a lungimii arcului electric, precum şi alte funcţii îmbunătăţite garantează un control considerabil mai mare asupra arcului electric. Ca urmare, la sudarea în mediu de gaz protector a oţelului, aluminiului şi a oţelurilor înalt aliate, nu se formează stropi aproape deloc. O pătrundere constantă, cu număr redus de crestături marginale, este garantată, iar utilizatorul  poate suda mai rapid şi mai economic decât oricând.

AVANTAJE

 • arc electric stabil
 • amorsare îmbunătăţită
 • desprindere îmbunătăţită a picăturilor
 • adâncime de pătrundere constantă, chiar dacă se modifică lungimea liberă.

Funcția de stabilizare a adâncimii de pătrundere face parte dintre inovaţiile arcului electric PMC şi LSC de la Fronius. Acesta menţine stabilă pătrunderea, reacţionând automat la modificările lungimii libere şi reglând în mod corespunzător viteza de avans a sârmei.

Funcția de stabilizare a lungimii arcului electric menţine arcul electric scurt constant şi garantează astfel o pătrundere adâncă, fără crestături marginale. Acest lucru permite sudarea cu viteză mai mare, importantă mai ales în aplicaţiile robotizate

CMT (COLD METAL TRANSFER)

Pentru cordoane de sudură deosebit de dificile şi pentru cerinţe speciale, am perfecţionat şi combinat procedeul CMT. Rezultatul: trei procedee suplimentare care oferă soluţia perfectă pentru aproape toate aplicaţiile – cu cele mai bune rezultate de sudare.

CMT TWIN

Structura simplă de sistem şi startul sincronizat a două surse de curent reglabile separat, două sârme şi o duză de gaz, sunt îmbinate cu procedeul CMT, deja consacrat. Stabilitatea excepţională a arcului
electric este completată de o adâncime mare de pătrundere, de o umectare optimă a marginilor şi de o formare minimă de stropi.

Domenii de aplicare:

 • Componente de caroserie
 • Punţi (camion/automobil)
 • Şasiuri
 • Sisteme de eşapament de dimensiuni mari (camioane)
 • Jante
 • Bare de protecţie

LASERHYBRID

Fronius LaserHybrid, procedeul MIGlaser de la Fronius, combină avantajele procedeelor de sudare industriale MIG şi cu fascicul laser, dar fără dezavantajele acestora. Excepţionala capacitate de umplere a rosturilor şi pregătirea simplă a rostului specifice procedeului MIG se îmbină în cadrul procedeului LaserHybrid de la Fronius cu energia liniară redusă, adâncimea mare de pătrundere şi viteza laserului. Acest lucru permite îmbinarea automatizată a diverselor piese din aluminiu şi oţel, cu o viteză de până la 8 metri pe minut, într-o calitate de primă clasă.

Domenii de aplicare

 • Portiere
 • Punţi
 • Componente de caroserie

DELTASPOT

Pentru sudare în puncte a aluminiului, Fronius a dezvoltat procedeul de sudare prin presiune DeltaSpot. Caracteristica specială a acestui procedeu este banda de proces circumferențială: Cu ajutorul acesteia, se poate considera că fiecare punct de sudură este sudat cu un electrod nefolosit şi este 100% reproductibil. Acest lucru garantează o fiabilitate extrem de ridicată a procesului şi un minim de stropi pe suprafaţă. Pe lângă îmbinările de aluminiu, DeltaSpot este adecvat şi pentru îmbinări dificile de tablă din oţel, ca în cazul punctelor vizibile sau al colilor de tablă înalt rezistente, acoperite cu strat protector.

Domenii de aplicare

 • Componente din aluminiu (portiere, capota motorului, portbagaj)
 • Body in white (aluminiu)
0256 30 60 90

Solicitare ofertă