Avantajele sudării cu arc electric în mediu de gaz inert cu electrod de wolfram (WIG): Niciun alt procedeu de sudare nu oferă o sudură mai curată sau de o calitate mai ridicată. Pentru a simplifica și mai mult manipularea, Fronius a dezvoltat TransTig 170/210. Astfel, aparatul compact de sudare manuală WIG oferă o gamă variată de funcții, care asigură rezultate de sudare ideale.

WIG poate fi utilizat într-o varietate de aplicații – procesul este adecvat pentru toate metalele, tablele subțiri, poziții dificile, precum și pentru sudarea stratului de rădăcină. De asemenea, sudarea se poate realiza cu sau fără material de adaos. De toate aceste avantaje se bucură utilizatorii din domeniul construcțiilor de instalații și rezervoare, al construcțiilor de conducte, dar și din domeniul mentenanței, al montajului și al reparațiilor. Deoarece în aceste domenii se utilizează cu precădere oțel inoxidabil și aluminiu, procesul poate convinge prin calitatea excepțională a sudurii, atât tactil, cât și vizual. TransTig se remarcă, de asemenea, și la aplicațiile mobile: Fiind ușor și simplu de manipulat, oferă sprijin utilizatorilor în activități variate.

Arc electric fiabil chiar și la fluctuații ale rețelei de alimentare cu energie electrică

Noua generație de aparate WIG-DC de la Fronius atinge echilibrul perfect dintre designul compact al aparatelor și multitudinea de funcții disponibile: În ciuda dimensiunilor reduse și a greutății sub 10 kilograme, noile TransTig 170 și TransTig 210 asigură toate posibilitățile importante de reglare, care pot fi găsite în rest doar la aparatele WIG profesionale mai mari. La dezvoltarea acestor modele, atenția a fost concentrată în principal pe valorificarea cât mai eficientă a tensiunii de intrare de către aparatul de sudare. Astfel, TransTig se caracterizează atât prin eficiență, cât și prin fiabilitatea și productivitatea excepționale: Micul aparat WIG garantează o durată activă de 40 %. La capacitate maximă, așadar, se poate suda fără întrerupere timp de patru minute - mai mult decât cu alte sisteme de sudare comparabile.

În plus, Power Factor Correction (PFC) oferă TransTig o toleranță ridicată a tensiunii de rețea: Chiar și la o tensiune de rețea redusă cu 30 %, aparatele pot funcționa la putere maximă. În plus, cu ajutorul PFC puterea existentă din rețea poate fi utilizată cât mai eficient cu putință. Cu Fuse Parameter sudorul poate seta curentul maxim absorbit de la rețea și astfel, se poate adapta la condițiile locale – în special pe șantiere, acolo unde se utilizează numeroase aparate. Chiar și în cazul cablurilor de alimentare foarte lungi sau în cazul unor siguranțe fuzibile defectuoase, dar și la funcționarea cu generator, acest lucru poate face diferența dintre a putea sau nu să sudeze.

Funcții numeroase pentru o funcționare simplă

Aparatele TransTig compacte se remarcă printr-un comportament la sudare convingător, întâlnit până acum doar la sistemele mai mari. De exemplu, TransTig oferă un mod de funcționare extins la sudarea cu electrod învelit, inclusiv mod CEL, și numeroase funcții pentru WIG: Cu o funcție de sudare în puncte (TAC) aparatul simplifică heftuirea componentelor. Astfel, heftuirea se realizează de două ori mai repede - comparativ cu procedeul de sudare convențional. Pentru a putea înlocui bagheta de sudare în timpul sudării sau pentru a suda peste un punct de heftuire, TransTig are acum o funcție suplimentară Up-Slope și Down-Slope pentru reducerea curentului de sudare. Acesta poate fi redus, dar și mărit, în relație cu curentul principal. Timpul de post-curgere gaz se reglează fie manual, fie se stabilește automat în funcție de curentul de sudare utilizat. În plus, amorsarea de înaltă frecvență prin contact sporește confortul de operare la începutul sudării: Aceasta recunoaște atingerea piesei și amorsează, cu înaltă frecvență, arcul după un timp prestabilit, exact în punctul dorit. Astfel, pot fi utilizate pistolete de sudare fără tastă sau se poate interveni în zone greu accesibile.

Hightech în haine simple

În ciuda tehnologiei impresionante TransTig convinge prin conceptul de operare practic, cu buton simplu de rotire și apăsare și afișaj funcțional sinoptic, luminat. Aparatul nu este doar ușor, ci și robust: Carcasa din material plastic a fost testată în ceea ce privește rezistența mecanică, la valori ce depășesc cu mult cele prevăzute în standarde. Sistemele de sudare manuală de la Fronius sunt, de asemenea, rezistente la stropii de apă și astfel sunt adecvate pentru utilizarea în condiții dure, pe șantiere sau la montaj. În plus, după o perioadă de timp presetată, TransTig comută automat în modul standby, ceea ce reduce consumul de energie. Pentru aplicații hightech mobile de sudare, TransTig este alegerea ideală.

Departamentul Perfect Welding

Fronius Perfect Welding este lider în materie de inovaţii în domeniul sudării cu arc electric şi lider global de piaţă în sectorul sudării robotizate. În calitate de furnizor de sisteme, Fronius Welding Automation realizează, în plus, soluţii complete de sudare automatizată, specifice clienţilor, de exemplu în construcţia de rezervoare sau pentru placări în domeniul offshore. Surse de curent pentru aplicaţii manuale, accesorii de sudare şi un spectru larg de servicii completează portofoliul. Cu mai mult de 1.000 parteneri comerciali în întreaga lume, Fronius Perfect Welding este extrem de aproape de clienţi.

Fronius International GmbH

Fronius International este o companie austriacă cu sediul în Pettenbach şi cu alte locaţii în Wels, Thalheim, Steinhaus şi Sattledt. Firma, care numără 4.760 de angajaţi în întreaga lume, este activă în domeniile: tehnica sudării, instalaţii fotovoltaice şi tehnica de încărcare a bateriilor. 92 % din produsele sale sunt exportate prin cele 30 de filiale şi reprezentanţe / parteneri comerciali în peste 60 de ţări. Produse inovative, servicii complexe şi 1.253 de brevete acordate fac din Fronius lider în materie de inovaţii pe piaţa mondială.

0256 30 60 90

Solicitare ofertă