Totul la îndemână

Noua generație de pistolete de sudare WIG de la Fronius

Noile pistolete de sudare de la Fronius pentru sudare manuală cu arc electric în mediu de gaz inert cu electrod de wolfram (WIG) pot fi configurate individual – în funcție de preferințele personale ale sudorului, dar și în funcție de aplicația de sudare specifică. Structura modulară a pistoletului de sudare oferă opțiuni variate în mod sustenabil și la prețuri avantajoase.

Cerințe diverse - un singur pistolet de sudare

Mâner mic sau mare? Un singur controler pentru reglarea intensității curentului sau un display suplimentar JobMaster, prin care pot fi apelate setările programate dinainte? Duze de gaz diferite, diverse unghiuri ale pistoletelor. Care este pistoletul de sudare WIG „perfect”, depinde de la aplicație la aplicație, dar și de preferințele sudorilor. Structura modulară a noilor pistolete de sudare WIG de la Fronius permite acoperirea acestor cerințe - fără a înlocui întreg pistoletul.

Pachetul de furtunuri pentru sistemele WIG manuale se potrivește la orice corp al pistoletului, care poate fi de asemenea adaptat individual – sunt disponibile diverse lungimi și unghiuri ale corpurilor pistoletului pentru diverse puteri de sudare. Schimbarea corpului pistoletului se realizează simplu și funcționează fără unelte, cu sistemul Multilock: Corpul pistoletului este desprins de pe pachetul de furtunuri prin presare și rotire și este fixat prin inserare și rotire. La sistemele cu răcire cu gaz, dar și cu răcire cu lichid, cu funcție de golire a pistoletului, este posibilă chiar schimbarea corpului pistoletului la pachetul de furtunuri racordat.

Opțiuni de comandă diferite și manevrare confortabilă

Carcasele mânerului noilor pistolete de sudare WIG sunt disponibile cu trei elemente de comandă diferite: comutator Up-Down, display Jobmaster sau potențiometru rotativ. Această interfață cu utilizatorul poate fi schimbată. La dezvoltarea noilor pistolete de sudare a fost pus un accent special pe manevrarea confortabilă: Pentru un mod de lucru fără efort, mânerul este rezistent la alunecare și conține componente moi. O articulație sferică între furtun și pistoletul de sudare garantează manevrarea flexibilă. În plus, pistoletul de sudare poate fi rotit la infinit. O altă simplificare pentru sudor o reprezintă LED-ul de pe pistoletul de sudare, care luminează zona de sudare înainte și după sudare. În plus, utilizatorul poate alege între un mâner standard și unul mai mic, optimizat dimensional. Și această variantă mai compactă este disponibilă cu diverse opțiuni de comandă.

Structura modulară a noului pistolet de sudare WIG de la Fronius reprezintă o soluție sustenabilă: Pistoletul de sudare nu trebuie aruncat atunci când se modifică cerințele sau se constată defectarea componentelor, în schimb pot fi înlocuite fără probleme doar modulele individuale. Înlocuirea componentelor se poate realiza direct la fața locului fără ajutorul unui tehnician de service. Astfel, se economisesc resurse, timp și costuri.

0256 30 60 90

Solicitare ofertă