Sistem de sudare compact
Ajută pompierii să salveze situaţia


/ Compania americană de familie Spencer Manufacturing din South Haven, Michigan, construieşte camioane de pompieri personalizate de aproape 30 de ani. Sudarea a doi pereți laterali din aluminiu în poziție cu o margine solidă, care să poată fi pictată dura 16 ore, datorită cantității mari de prelucrări pe care le necesită materialul. Folosirea aparatului Fronius TPS 320i Compact a redus timpul de sudare cu 75%, permițând familiei Spencer să construiască în plus unul până la două camioane în fiecare an - precum și ocazional câte o maşină de recoltat afine.


În tehnica sudării, aluminiul are reputația de a fi dificil de sudat. De cele mai multe ori, pentru a obține o sudură de calitate cu pătrundere bună este necesar mult timp datorită prelucrărilor. Spencer Manufacturing poate confirma acest lucru: Compania deținută de familie proiectează și construiește 20 - 25 camioane de pompieri personalizate pe an pentru oraşe de pe întreg teritoriul SUA. Are clienţi aflaţi la depărtare în Alaska, dar şi în imediata apropiere în sud-vestul Michigan-ului. Fiecare vehicul este conceput pentru a satisface specificațiile clientului. Pe un camion de pompieri, aproape fiecare centimetru pătrat trebuie să fie funcțional, având montate echipamente de stingere a incendiilor și elemente de comandă. Spencer a personalizat de la obiecte la fel de mici ca suporturile pentru scule până la schimbarea configurației de acces, astfel încât nimeni nu trebuie să urce pe camion pentru a ajunge la scări și unelte.


Cu un model digital 3D, cadrul este configurat conform specificațiilor. Fiecare bucată de ţeavă din aluminiu extrudat este tăiată și sudată în firmă. Apoi, sunt atașați pereții laterali. Sudurile prin care se fixează aceşti pereţi laterali de cadru sunt cele care necesitat mult timp datorită prelucrărilor mecanice. Pe o suprafață plană, orice goluri în sudură ar putea fi umplute și vopsite, dar aici, orice tip de umplere s-ar desprinde datorită uzurii şi condiţiilor meteorologice. De aceea, această muchie trebuie să fie din metal solid.

SpencerFireTruck welding


Cu ajutorul echipamentului MIG folosit anterior de Spencer, sudarea propriu-zisă a durat doar câteva minute în comparație cu orele de șlefuire, crăiţuire și polizare pentru a obține o sudură în colț solidă și care să poată fi vopsită. "Un camion, doi pereţi, obișnuiau să ne ia 16 ore", a spus Grant Spencer, șeful companiei.


În ciuda tuturor eforturilor, compania nu era foarte încrezătoare în fiecare dintre aceste suduri. Cu ajutorul sistemului de sudare Fronius TPS 320i Compact, Spencer a reușit să reducă timpul pentru această aplicație cu 75%.


REDUCEREA PRELUCRĂRII ULTERIOARE

pw magazin 01 2018 Schneller als die Feuerwehr pic 04 169


Spencer Manufacturing a început să lucreze cu TPS 320i Compact cu doar câteva luni în urmă. Pentru această aplicație, compania utilizează în primul rând Synchropulse, un procedeu de sudare cu arc electric în impulsuri în mediu de gaz protector (GMAW).


Cele mai importante economii de timp s-au obţinut prin reducerea numărului de reparații. TPS/i are o amorsare fără scântei și un arc electric inteligent care se ajustează în timpul sudării în funcție de parametrii stabiliți. Per total, sunt mai puțini stropi, o pătrundere constantă și un profil bun al sudurii. Sudura rezultată este solidă și nu necesită prea multe pregătiri pentru grund și vopsea. "Cu noul procedeu, putem suda ambii pereţi în patru ore", a subliniat Grant.


Un alt avantaj a venit din designul inteligent al comenzilor de pe pistolet. Spencer a descoperit că acestea sunt extrem de utile atunci când se deplasează înăuntrul și în afara cadrului. "Cu sistemele de sudare concurente trebuie să te deplasezi pentru a face anumite reglaje pe echipament. Având comenzile direct pe pistolet economiseşti timp. Nu este nevoie să te deplasezi." Comenzile de pe pistolet oferă utilizatorului posibilitatea de a modifica diferite setări, cum ar fi HotStart, funcţia de heftuire și funcţia de umplere a craterului final. Aceste caracteristici sunt deosebit de utile pentru sudarea aluminiului pentru a străpunge stratul de oxid și pentru a finaliza perfect sudarea. De asemenea, Fronius TPS/i oferă asistență sudorilor novici, prin utilizarea controlului formei de undă, care simplifică procesul de sudare. Acest concept face ca sistemul de sudare să fie mai versatil, permițând unui aparat să sudeze aluminiu, oțel sau orice alt metal.


CULEGEREA ROADELOR CUNOAȘTERII


Spencer Manufacturing intenționează să exploateze această versatilitate şi la compania-soră, Haven Harvesters, care construiește maşini de recoltat de afine din oțel și aluminiu. Haven Harvesters funcționează în aceeași locație - care este în centrul celei mai mari zone de cultivare a afinelor din lume. Maşinile de recoltat trebuie proiectate pentru a supraviețui în mediu de lucru dur pe câmp în timpul manipulării fructelor delicate. Oțelul rezistă bine în agricultură, dar rugineşte şi este greu, ceea ce înseamnă uneori că echipamentul se blochează în câmpuri noroioase. Mașinile de recoltat din aluminiu au fost încercate înainte, dar dacă sunt construite pe acelaşi principiu ca cele din oțel, nu rezistă întotdeauna condiţiilor de la lucrările agricole.


Dar familia Spencer are cunoştinţe temeinice despre aluminiu, "Aluminiul se îndoaie mai uşor și trebuie ţinut cont de acest lucru", spune Grant Spencer. Haven Harvesters se așteaptă să producă cinci maşini de recoltat în acest an.


Pentru această producţie suplimentară, economisirea a 12 ore pe un camion de pompieri este un avantaj important. Grant Spencer estimează că vor putea construi unul până la două camioane în plus în fiecare an. "Aceasta înseamnă că vehiculele de pompieri și de salvare vor ajungemai repede pe şosele, ajutând oamenii acolo unde este nevoie".


"Este una dintre acele unelte care, odată ce o ai, nu știi cum ai reușit fără ea până atunci." Supervizor Atelier de sudare la Spencer Manufacturing despre Fronius TPS 320i cu Synchropulse.

0256 30 60 90

Solicitare ofertă