Răcire eficientă la putere maximă


/ Sudurile de înaltă calitate reprezintă o cerinţă cheie pentru mulți utilizatori ai procedeelor de sudare WIG. Dar în producție, unde se cere în mod constant o eficiență maximă, timpul joacă un rol important. Cu ArcTig, Fronius a dezvoltat un nou procedeu de sudare WIG pentru aplicații mecanizate, care permite viteze fără precedent.


Pistoletul de sudare ArcTig are un sistem de prindere a electrozilor, care răcește electrozii până la vârf. Aceasta crește rezistența totală și asigură o tensiune mare a arcului electric. Electronii vor fi emişi doar într-o zonă mică și cu o densitate enormă. Acest lucru face ca arcul electric să fie îngust și concentrat.


TIMPI DE PRELUCRARE MAI REDUŞI


Cu ajutorul componentelor ArcTig, utilizatorii pot suda într-un singur strat materiale cu grosimea de până la zece milimetri. Cu sudarea clasică WIG, acest lucru necesită adesea mai multe straturi de sudură. De asemenea, în multe situaţii, nu mai este necesară pregătirea rostului de sudare, operaţie consumatoare de timp ca în cazul rostului în U. Sunt necesare semnificativ mai puţine lucrări de prelucrare, deoarece sudura este rareori supraînălţată, iar energia liniară relativ scăzută minimizează distorsiunea. Procedeul permite viteze mai mari de sudare, economisind astfel timp. Datorită volumului mai redus al sudurii, costul cu materialul de adaos este redus.


IDEI DOVEDITE ŞI TESTATE - DAR REINVENTATE


ArcTig funcționează în mod similar cu sudarea WIG, ceea ce înseamnă că utilizatorul poate începe sudarea fără a necesita o şcolarizare, care necesită timp. Acest lucru minimizează costurile de instruire și previne greșelile de operare. Utilizatorii pot folosi, de asemenea, electrozii WIG standard, care pot fi schimbaţi rapid și permit ascuţirea ușoară.


BENEFICII CARE CONVING CLIENŢII IMEDIAT


Unul dintre primii fani ai noului procedeu WIG a fost constructorul turc de recipiente, Teknokrom, cu sediul în Izmir. Companiei i-a fost prezentat ArcTig la târgul Schweissen & Schneiden din Düsseldorf, în 2017 și imediat, impresionată de viteza mare și calitatea sudurilor, a comandat pe loc un pistolet de sudare ArcTig. Teknokrom lucrează în construcția de containere din 2001 și produce rezervoare din crom-nichel pentru industria alimentară pentru export din Europa în Australia. Aceste rezervoare sunt utilizate la fabricarea de produse cum ar fi uleiul de măsline, vinul și ciocolata.
ArcTig permite companiei Teknokrom să-și tripleze viteza de sudare per strat depus. În plus, noul procedeu permite o sudură ideală într-un singur strat, unde prin sudarea clasică WIG ar necesita patru straturi depuse. La punerea în funcțiune a sistemului, inginerii de aplicații Fronius au efectuat mai multe teste cu clientul și, împreună, au determinat parametrii de sudare corecți pentru sudura optimă.

0256 30 60 90

Solicitare ofertă