Robotersysteme AG are sediul în Wiener Neudorf, Austria, și este specializată în soluțiila cheie de sudare automată pentru diferite sectoare industriale precum construcția de utilaje terasiere și mașini agricole, construcții de căi ferate, fabricarea cazanelor și fabricarea de camioane, macarale și stivuitoare. igm este reprezentată de filiale și parteneri de vânzări în aproape 50 de țări. Cea mai mare piață a producătorului de roboți este Asia, urmată de Europa.

/ Cupa excavatorului se afundă în moloz. Preia câțiva bolovani. Stivuitorul se întoarce și depune încărcătura pe un camion în așteptare. Următoarea sarcină este deja pe drum.

Cupele uriașe de excavare, brațele de ridicare ale încărcătoarelor pe roți, caroseriile lungi ale trenurilor rapide și construcțiile de dimensiuni mari pentru poduri și construcții navale au un lucru în comun: trebuie să facă față solicitărilor enorme. Aceste piese reprezintă o provocare atunci când vine vorba de producția lor, nu numai datorită dimensiunii lor, ci și datorită grosimii materialului – deseori trebuie îmbinate table de oțel de 20 sau 40 de milimetri grosime. Sudarea cu arc electric este procedeul ideal de îmbinare în acest scop, deoarece sudura trebuie să fie complet fiabilă și capabilă să reziste încărcăturilor grele.

"Sudarea automatizată a pieselor mici nu a fost niciodată o problemă", explică Werner Angerbauer, manager de vânzări pentru Asia la igm Robotersysteme AG. "Provocarea apare la piese grele. Există mulți producători de roboți din întreaga lume ale căror produse pot fi utilizate și la sudare, dar care sunt proiectate și construite pentru sarcini de manipulare. De îndată ce vine vorba de piese mari, grele, nu mai este suficient să montați un pistolet de sudare pe un robot. Aveți nevoie de un robot special pentru sudare ", afirmă Angerbauer. igm Robotersysteme AG este un producător de soluții robotizate de sudare cu sediul în Wiener Neudorf, Austria și s-a specializat în produse pentru utilaje terasiere și material rulant din 1985.

 

SOLUȚII SPECIFICE PENTRU O GAMĂ LARGĂ DE PIESE

"În industria automobilelor există soluțiile de producție prefabricate, standardizate, dar lucrurile sunt puțin diferite când vine vorba de tabla groasă. Soluțiile de-a gata nu vor funcționa aici, deoarece există o gamă largă de componente de toate formele, dimensiunile și clasele de greutate. Din acest motiv, igm se concentrează pe aplicațiile specifice clienților", spune Angerbauer, explicând abordarea specialistului în automatizarea sudării. Printre clienții igm se numără companii de renume din industria utilajelor terasiere, cunoscute și sub numele de " yellow goods sector ". Acestea includ JCB, producătorul britanic de mașini agricole și utilaje terasiere, și Caterpillar, cel mai mare producător de utilaje terasiere din lume, cu sediul în SUA.

Îmbinarea pieselor grele reprezintă o provocare specială pentru tehnologia de sudare, deoarece piesele sunt extrem de mari și materialele sunt groase. De exemplu, o osie pentru condiții dure constă din oțel cu o grosime de până la 50 de milimetri (calitatea oțelului S355) și aproximativ o jumătate de metru lungime. Sudurile cap la cap cu rost în V și în colț trebuie să îndeplinească criterii stricte de calitate, în timp ce producătorii trebuie să acorde o atenție deosebită și aspectului sudurii. În plus, toleranțele pieselor și deschiderea rostului sunt mai mari decât în industria automobilelor, ceea ce înseamnă că sistemele de sudare au nevoie de o tehnologie bună a senzorilor pentru a identifica poziția rostului. Werner Angerbauer explică modul în care igm pune acest aspect în practică: "La igm, senzorii, diverse sisteme de urmărire a rostului și manipulatoare sunt integrate într-o soluție finală de sudare. Am dezvoltat propriile sisteme de urmărire a rostului și camerele cu laser, pe care le folosim pentru a asigura calitatea sudurii. Toate acestea sunt integrate într-un singur dispozitiv, reducând complexitatea pentru utilizator și simplificând funcționarea. "

Îmbinarea tablelor groase de metal reprezintă o provocare pentru tehnologia de sudare – sudurile nu doar că trebuie să satisfacă cerințe stricte de calitate, dar și aspectul este important

“O SOLUȚIE COMPLETĂ CARE FUNCȚIONEAZĂ PERFECT.”

Nu numai că tehnologia senzorilor este foarte bine integrată în sistemul general, dar și tehnologia de sudare propriu-zisă. Acest lucru este posibil prin parteneriatul pe termen lung dintre Fronius și igm. "Începând cu anii 1980, am colaborat îndeaproape cu Fronius. Ambele companii sunt, prin urmare, perfect în acord cu nevoile celorlalți, asigurându-se că, clientul primește o soluție completă care funcționează fără probleme ", explică Angerbauer. Un exemplu de roade provenite din această relație este sistemul de control integrat: "Clientul are un singur panou de control pentru gestionarea atât a robotului, cât și a sursei de alimentare. Acest lucru economisește multă muncă." Mai mult, dispozitivul de avans sârmă și pachetul de furtunuri de la Fronius ocupă atât de puțin loc, încât igm-ul îi poate integra în brațele robotului, făcând sistemul mai compact și îmbunătățind accesibilitatea la componentele care urmează să fie sudate.

În centrul acestui parteneriat excelent se află know-how-ul tehnic: „Nu există mulți producători de sisteme de sudare care stăpânesc cu adevărat sudarea de mare productivitate. Procesele de sudare în tandem sunt pretențioase, dar oferă rata de depunere necesară îmbinării materialelor groase; adică ste exact ce au nevoie clienții noștri (de exemplu, în sectorul utilajelor terasiere). Fronius este un partener competent în acest sens, oferind soluții de sudare fiabile și eficiente", rezumă Angerbauer.

Cei doi profesioniști în tehnica de sudare lucrează îndeaproape la cerințele specifice clienților. igm și Fronius dezvoltă împreună soluții adaptate nevoilor clientului, pentru a oferi cel mai bun sprijin posibil provocărilor cu care se confruntă clientul.

Majoritatea componentelor sudate folosind sistemele igm sunt utilizate în industria utilajelor terasiere, unde trebuie să reziste la solicitări ridicate

“igm nu este legat din punct de vedere tehnic de niciun producător de surse de sudare. Cu toate acestea, datorită parteneriatului pe termen lung menținut încă din anii 1980 între Fronius și igm, utilizatorul final primește un produs care funcționează fără cusur, ca un sistem complet. Acesta este motivul pentru care igm preferă produsele Fronius.” WERNER ANGERBAUER, Sales Manager Asia, igm Robotersysteme AG, Austria

J.C. Bamford Excavators Ltd. (JCB) este cel mai mare producător britanic de utilaje pentru construcții. Compania produce peste 300 de modele diferite în 22 de fabrici pe tot globul, care sunt vândute în 150 de țări.

Caterpillar Inc., cel mai mare producător mondial de utilaje terasiereare peste 98.000 de angajați în întreaga lume și a realizat vânzări de 36,6 miliarde de euro în 2017. Furnizează produse pentru o serie de industrii, inclusiv utilaje pentru construcții, echipamente miniere, motoare diesel, turbine cu gaz, și vehicule feroviare. Sediul central al Caterpillar se află în Illinois, SUA.

 

0256 30 60 90

Solicitare ofertă