RAPID + SIGUR


/ Cerințele privind tehnologia de sudare sunt deosebit de ridicate în industria automobilelor: clienții finali se așteaptă la o calitate superioară a sudurii și a suprafeței, în timp ce producătorii au nevoie de viteze maxime de sudare și de procese eficiente. Ca răspuns la aceste cerințe, Fronius a dezvoltat o soluție inovatoare cu procedeul de sudare LaserHybrid Twin, care combină toate aceste avantaje - chiar și pentru componente dificil de manevrat, cum ar fi componentele axiale.


Mai mare, mai rapid, mai departe: în practică în nici o altă industrie progresul tehnic nu este mai perceptibil în mod direct ca în industria automobilelor. Vehiculele moderne sunt produse de înaltă tehnologie, care sunt optimizate în mod constant pentru performanță, eficiență și design. În același timp, presiunea ridicată a costurilor în cadrul concurenței internaționale îi determină pe producători să dezvolte soluții eficiente de fabricație.


BENEFICIILE COMBINATE ALE CELOR DOUĂ PROCEDEE

În tehnologia de sudare, procedeul de sudare LaserHybrid este de mult timp consacrat cu succes printre producătorii de automobile și furnizorii acestora. Combinația dintre un fascicul laser și un procedeul convențional de sudare MIG reunește caracteristicile pozitive ale ambelor: fasciculul laser asigură o viteză mare, o pătrundere profundă și o energie liniară scăzută, în timp ce sudarea cu arc electric în mediu de gaz protector asigură o capabilitate deosebită de umplere a rostului și o pregătire simplă a rostului de sudare. Acest lucru permite ca diferite piese să fie îmbinate automat la o viteză de până la opt metri pe minut într-o calitate premium - chiar fără respectarea toleranțelor reduse necesare la sudarea pură cu fascicul laser. Astfel, se reduc costurile de fabricație și crește eficiența producției. Procedeul este, de asemenea, ideal pentru îmbinarea tablelor subțiri, una dintre cele mai frecvente aplicații în producția de automobile.

pw magazin 01 2018 laserhybrid twin pic 01 169

/ tablă 3 mm, material S355, îmbinare prin suprapunere, rost 1 mm, putere laser 6 kW, viteză de sudare 6 m/min


DOUĂ SÂRME PENTRU REZULTATE OPTIME


Pentru a îmbunătăți și mai mult performanța la sudare, Fronius a continuat să dezvolte tehnologia LaserHybrid: procedeul LaserHybrid Twin utilizează un fascicul laser și două sârme independente de diametre diferite. Acestea sunt atașate într-un cap special de sudare, cu un concept de alimentare cu sârmă dezvoltat de Fronius. Spre deosebire de procedeele convenționale Twin, se utilizează numai un motor pentru alimentarea ambelor sârme către capul de sudare. Astfel, capul de sudare este mult mai ușor și mai compact decât în alte sisteme, ceea ce îmbunătățește accesibilitatea la piese, iar utilizatorii pot folosi roboți de dimensiuni mai mici cu o dinamică mai mare.


Puterea de sudare poate fi reglată prin intermediul unor diametre variabile ale sârmei-electrod. Noul procedeu de sudare oferă îmbunătățiri clare în practică: fasciculul laser asigură o adâncime constantă de pătrundere, în timp ce sudarea cu arc electric în mediu gaz protector în tandem asigură umplerea rostului.
Utilizatorii beneficiază de viteze de sudare semnificativ mai mari, rezultate optime cu o calitate reproductibilă și o gamă largă de aplicații. De exemplu, lățimea flanșei poate fi redusă comparativ cu sudarea convențională MAG în tandem. Utilizatorii beneficiază în mod special de avantajele procedeului LaserHybrid Twin atunci când sudează îmbinări prin suprapunere și piesele din oțel - cum ar fi la producția de osii.

0256 30 60 90

Solicitare ofertă