FIZICĂ COMPLEXĂ, FUNCȚIONARE SIMPLĂ


/ Sudarea WIG garantează calitatea îmbinării sudate necesară pentru construcția conductelor, pentru industria alimentară sau pentru fabricarea vehiculelor. Aluminiu este un material adesea folosit pentru acestea și multe îmbinări sunt sudate manual. Fronius a dezvoltat în acest scop sursa de curent digitală MagicWave - și a examinat și optimizat cu atenție procedeul WIG.


CURENT ALTERNATIV PENTRU O SUDARE RENTABILĂ A ALUMINIULUI

PW PIC CASE STUDY MAGIC WAVE 230 2016 20


La sudarea aluminiului este necesar să se folosească curent alternativ (AC) pentru a modifica continuu polaritatea electrodului de la plus la minus. Stratul de oxid care înconjoară materialul se topește numai la aproximativ 2050 °C. Când electrodul este încărcat pozitiv, electronii se deplasează din piesa de prelucrat în electrod, rupând stratul de oxid în acest proces. Apoi, electrodul este încărcat negativ și electronii care se deplasează spre piesa de prelucrat generează căldură - astfel se produce pătrunderea necesară sudurii.


PREVENIREA RAPIDĂ A PIERDERILOR DE PUTERE

PW PIC CASE STUDY MAGIC WAVE 230 2016 13


Dacă însă piesa de prelucrat din aluminiu este deja curată într-o zonă și nu are strat de oxid, se întrerupe curentul în semiunda pozitivă - arcul electric se întrerupe. Aceasta are ca rezultat o pauză până la semiunda negativă, care reintroduce căldură în piesa de prelucrat. O nouă dezvoltare realizată de Fronius împiedică pierderea de putere cauzată de acest lucru: Aparatul recunoaște când se întrerupe curentul datorită lipsei stratului de oxid și conectează automat o semiundă negativă. Ca urmare, baia de metal topit nu se răcește, pătrunderea este mai sigură, iar arcul electric rămâne stabil.


ELECTROZI CU FORMĂ OPTIMĂ


O altă caracteristică introdusă de Fronius este modelarea automată a calotelor în timpul sudării cu curent alternativ. Acest lucru implică faptul că un anumit curent este trimis prin electrodul de wolfram - în funcție de diametru - pentru o anumită perioadă de timp, astfel încât la final să se formeze o "calotă". Dacă se formează în mod incorect, arcul electric devine instabil și calitatea îmbinării sudate scade. Cea mai recentă metodă utilizează curent pulsat: acesta aduce baia topită în mișcare, astfel încât calota se formează mai uşor și mai delicat pentru electrod.


UNDA PERFECTĂ DE FIECARE DATĂ

PW PIC CASE STUDY MAGIC WAVE 230 2016 03


Pentru sudarea în curent alternativ, utilizatorul are posibilitatea de a alege diferite setări pentru semiundă. De exemplu, curentul poate avea o intensitate constantă mai întâi în semiunda pozitivă și apoi în semiunda negativă - aceasta are drept rezultat o formă de undă dreptunghiulară dură. O altă posibilitate vine sub forma unor unde mai blânde, similare cu o curbă sinusoidală. Pentru majoritatea aplicațiilor din aluminiu, alegerea ideală este o combinație a celor două - un dreptunghi cu colțuri rotunjite. MagicWave permite utilizatorului să aleagă dintre diferite forme de undă și chiar să le combine.


TINZÂND SPRE PERFECŢIUNE


Toate aceste evoluții ajută sudorul să stăpânească în mod optim procedeul WIG. Navigarea uşoară prin meniu și opțiunea de a seta diferite limbi fac ca munca sudorilor să fie mai ușoară. Acest lucru lasă utilizatorului posibilitatea de a se concentra în întregime pe realizarea unei suduri de înaltă calitate, curată.
MagicWave este prima sursă de curent de la Fronius care comunică cu alte dispozitive prin tehnologiile Bluetooth, WLAN şi NFC

0256 30 60 90

Solicitare ofertă