Păstrează o imagine de ansamblu a tuturor datelor despre tehnologia de sudare, în orice moment

Documentarea și analiza datelor de proces devine tot mai importantă pentru tehnologia de sudare. La urma urmei, doar cu acuratețe și transparență, optimizarea dorită poate deveni o realitate. Pentru aceasta, Fronius, specialistul internațional în tehnologie de sudare, a dezvoltat WeldCube, un sistem de documentare şi analiză a datelor.

WeldCube se poate conecta la până la 50 de surse de curent și realizează asigurarea corectă și continuă a calităţii și evaluarea numeroşilor parametri. Ca rezultat, utilizatorii pot îmbunătăți în mod semnificativ producția și fiabilitatea operațiunilor lor de producție.

Principiul WeldCube

Solutia WeldCube se bazeaza pe un PC industrial (IPC) cu software integrat, care este folosit pentru a conecta până la 50 de surse de curent în rețea. Sistemul este compatibil cu toate seriile digitale de surse de curent Fronius, sistemul de sudare prin presiune DeltaSpot și platforma sistemului inteligent de sudare TPS/i. Acest lucru permite utilizatorului să documenteze și să evalueze o multitudine de date - inclusiv curent, tensiune, viteza de avans a sârmei, viteza şi timpul de sudare, lungimea arcului electric și corecția dinamică, și numerele job-urilor – atât la procesele de sudare manuală, cât şi la cele robotizate. Aceste date sunt vizualizate cu scopul de a realiza o analiză corectă, apoi exportate prin intermediul unui browser web, care permite ca rezultatele să fie accesate în mod convenabil de la orice computer sau dispozitiv mobil.

Datorită principiului Plug & Play, instalarea WeldCube este extrem de simplă. Odată ce sistemul este în funcțiune, aproape că nu necesită mentenanţă pentru a-l păstra în funcţiune. Fronius dezvoltă tehnologia în continuare, iar utilizatorului i se vor oferi actualizări, pe care le poate instala singur. Personalizarea și programarea sunt ușor de implementat, datorită diferitelor pachete care pot fi adăugate la funcțiile standard. Ca rezultat, pot fi livrate soluţii personalizate care să satisfacă cerințele exacte ale clientului.

weldcube2

Funcțiile WeldCube

Funcțiile extinse ale WeldCube asigură o gamă largă de utilizări posibile. Valorile reale pentru fiecare sursă de curent poate fi documentată atât în raport cu mașina, cât și în ansamblu - și în timp real. Utilizatorul este, de asemenea, capabil să monitorizeze continuu și să evalueze date suplimentare, inclusiv datele de consum referitoare la gaze, sârmă și consumul de energie. Valorile nominale, cum ar fi datele despre job-uri, pot fi de asemenea observate și sunt înregistrate de către sistem pentru întreaga durată de viață a unui sistem de sudare. Atunci când este utilizat cu noua platformă de sistem de sudare Fronius TPS/i, sunt posibile şi editarea job-urilor și comparații între sursele de curent. Toate valorile pot fi exportate în fişiere de diferite formate sau tipărite direct din IPC.

O serie de instrumente de analiză sunt disponibile pentru remedierea rapidă și de încredere, permițând clienților Fronius să monitorizeze - și, dacă este necesar, să optimizeze - calitatea și randamentul proceselor de sudare. Analiza continuă a datelor poate preveni oprirea producției și crește fiabilitatea.

Solicitare ofertă

Completați formularul de mai jos pentru a primi oferta noastră referitoare la acest produs. Câmpurile marcate cu asterisc (*) sunt obligatorii.

  Refresh Captcha